Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Program ČSSD: Sankce za neobsazené byty, milionářská daň i právo na eutanazii

Předseda ČSSD Jan Hamáček. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Předseda ČSSD Jan Hamáček. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Sociální demokracie před volbami slibuje zdanění majetků nad 100 milionů korun nebo bezplatné obědy a zváží prý sankce za dlouhodobě neobsazené byty.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Podzimní volby budou pro sociální demokracii rozhodující. Podle posledních průzkumů nemá strana příliš vysokou podporu. Předseda Jan Hamáček by považoval za úspěch, kdyby jim ve volbách dalo hlas 7,27 procenta občanů, většina straníků ale spíše doufá, že překročí hranici pěti procent pro vstup do Sněmovny.

„Když se podíváte na všechny průzkumy, které teď šly ven, nedošlo v nich k poklesu, ale spíš k nárůstu. V kombinaci s programem a tématy, která máme připravená, lidi oslovíme,“ řekl před časem v rozhovoru pro Deník N Hamáček. Program, kterým chce ČSSD voliče zaujmout, předsednictvo schválilo v pátek v rámci dokumentu Vize ČSSD pro Česko 2030. Deník N má tento program k dispozici.

V programu se strana tradičně zaměřuje na pracující. Slibuje jim pět týdnů dovolené od ledna 2023. O dva roky později by lidé podle strany mohli pracovat už jen 35 hodin týdně, a to za stejnou odměnu. ČSSD také navrhuje náhradní volno za

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější