Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Výsledky druhého týdne soutěže Deníku N

Od pondělí do čtvrtka jste už podruhé poznávali sochy slavných osobností na fotkách s Deníkem N. Podívejte se na správné odpovědi a připravte se na poslední kolo.

Jsme rádi, kolika lidem jsme minulý týden výhrou v předchozích kolech udělali radost. A možná i vám teď přijde v blízké době e-mail o výhře. Předplatné můžete získat pro sebe, nebo ho můžete klidně někomu věnovat, pokud už předplatné máte. Samozřejmě, jen v tom případě, že jste opravdu správně uhodli. Což si můžete právě teď ověřit.

Začali jsme s Boženou Němcovou. Šťastná (a krásná) to žena! Cestou z květinářství zakoupila v trafice i Deník N s premiérským rozhovorem. Může načerpat spoustu inspirace pro své slavné Pohádky.

Říká se, že Božena Němcová položila trnovou korunu na rakev Karla Havlíčka Borovského, otce české nezávislé žurnalistiky. Ten si v trafice v Havlíčkově Brodě před cestou do Brixenu koupil vydání s titulkem Vyjíždíme, nastupte si! Držte si klobouky!

Také se povídalo, že Milan Rastislav Štefánik ve chvíli pádu svého letadla v roce 1919 neměl nic lepšího na práci než držet v rukou originál Pittsburské dohody. Tyto fake news historici dávno odmítli a na naší fotografii se můžete přesvědčit o tom, jak to bylo doopravdy.

Uhodnout posledního držitele Deníku N bylo tentokrát jednodušší díky rafinované nápovědě obsažené v hlavním tématu novin, které má na klíně. Jaroslav Hašek si v Lipnici čte vydání s reportáží o tom, jak se mladý muž vydal bojovat na východní ukrajinskou frontu. Vzpomíná při tom, jaké to bylo před sto lety, když byl za první světové války na východní frontě on sám. Sám se Švejkem.

Ano, i takové osobnosti si u nás mají co přečíst. Pokud jste vyhráli klubové předplatné, můžete je následovat – na webu, v aplikaci nebo si můžete zalistovat tištěnými novinami v digitální podobě. A pokud se vám nějaký text zalíbí, můžete ho odemknout a poslat přátelům.

Příští týden budeme hádat naposledy. Protože osobností, které čtou Deník N, je mnohem víc. Třeba… ale na to už jistě přijdete sami. Hezký víkend a v pondělí při další hádance zase na viděnou.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější