Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Pracovitá, vychovaná, odolná.“ Krejčíková může o víkendu přepsat tenisový rekord

Barbora Krejčíková. Foto: ČTK/ZUMA
Barbora Krejčíková. Foto: ČTK/ZUMA

Tenistka Barbora Krejčíková na French Open dokazuje, že jestli se v současnosti český sport může v celosvětovém měřítku něčím chlubit, je to ženský tenis. Výbornou reklamu může brněnská rodačka ještě vylepšit v sobotním finále, kde na ni čeká Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Titul může získat i ve čtyřhře.

Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová – a nyní českou tenisovou elitu rozšířila Barbora Krejčíková, která se po Roland Garros zařadí mezi globální hvězdy.

Navíc v elitní stovce je i dalších pět českých tenistek. Podobnou bilancí se nemůže Česku rovnat žádná jiná země. „A všichni jenom koukají a nechápou to,“ říká pro Deník N šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Jak se ale stalo, že Krejčíková, která donedávna jezdila po turnajích s nálepkou deblové specialistky, postoupila až do finále French Open? Vždyť ještě před rokem patřila až do druhé stovky žebříčku WTA.

Letos v březnu po vítězném semifinálovém zápase na turnaji v Dubaji to pětadvacetiletá hráčka přímo na kurtu vysvětlila tím, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Tenis

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější