Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Spoluprací s SPD poškozuje majitel Febiofestu jeho jméno, přezkoumám smlouvu o prodeji, říká Fenič

Majitel Febiofestu Kamil Spáčil (vlevo) a prezident festivalu Fero Fenič na snímku z roku 2019. Foto: ČTK
Majitel Febiofestu Kamil Spáčil (vlevo) a prezident festivalu Fero Fenič na snímku z roku 2019. Foto: ČTK

Bývalý majitel Febiofestu Fero Fenič chce nechat přezkoumat smlouvu o prodeji festivalu. Vadí mu, že firma jeho současného vlastníka Kamila Spáčila se podílí na předvolební kampani SPD. Podle něj tím poškozuje dobré jméno filmové přehlídky.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Deník N včera informoval, že předvolební trhy s prodejem levných potravin zajišťuje pro SPD společnost Emurfilm Production. Ta vlastní festival Febiofest, její majitel Kamil Spáčil známou kulturní akci řídí.

Spolupráce s národoveckým hnutím se ale nelíbí bývalému majiteli festivalu Feru Feničovi. „Absolutně se distancuji od aktivit ředitele Febiofestu Kamila Spáčila ve vztahu k Okamurově SPD a organizování jakýchsi ‚jarmarků‘. Dozvěděl jsem se o nich až z médií. Vnímám to jako

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Tomio Okamura a SPD

Česko, Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější