Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Předvolební jarmarky pro SPD pořádá firma trestaného šéfa Febiofestu, záštitu Agrární komory si vymyslela

Jarmarky, na kterých bude SPD lákat voliče na levné české potraviny, pořádá firma Emurfilm Production. Reprofoto: Deník N
Jarmarky, na kterých bude SPD lákat voliče na levné české potraviny, pořádá firma Emurfilm Production. Reprofoto: Deník N

Předvolební akce SPD, na kterých se budou velmi lacině prodávat potraviny od farmářů, pořádá podle zjištění Deníku N firma Emurfilm Production ředitele Febiofestu Kamila Spáčila. V pozvánce na brněnský Český jarmark nepravdivě informovala, že jej podporuje Agrární komora.

Hnutí SPD se v rámci předvolební kampaně rozhodlo vsadit na levné potraviny, které bude prodávat od konce srpna do půlky října na trzích v krajských městech.

Deník N zjistil, že si hnutí zamluvilo na 3. října pět míst v Praze, a to Václavské náměstí, dvě lokality na náměstí Republiky, Anděl a Letenskou pláň.

Nahlášená je také akce na Zelném trhu v Brně. V pozvánce je uvedeno, že jde o předvolební akci spojenou s Českým jarmarkem, která se uskuteční poslední srpnovou neděli odpoledne.

SPD si prostřednictvím najaté firmy vyžádalo prostor pro pódium s kapelou se dvěma LED obrazovkami a 14 stánky – u dvou z nich nabídne propagační předměty a ve zbývajících dvanácti bude prodávat potraviny.

„Jarmark bude podporován Agrární komorou – půjde o ceny, za které se vykupuje od zemědělců. Uprostřed bude party stan 10 x 12 metrů s pivními sety,“ stálo původně v pozvánce.

„Informace se nezakládá na pravdě“

Redakce se obrátila na Agrární komoru s dotazem, proč předvolební akci podporuje. Krátce poté

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Tomio Okamura a SPD

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější