Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

SPD láká voliče na levné potraviny od českých farmářů. „Za tu cenu prase ani nevychováte,“ namítá chovatel

Předseda SPD Tomio Okamura. Foto: ČTK
Předseda SPD Tomio Okamura. Foto: ČTK

Hnutí SPD chce těsně před volbami pořádat trhy s levnými českými potravinami. Odborníci se ale shodují, že inzerované ceny jsou příliš nízké a farmářům by se to nevyplatilo.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Hnutí SPD v kampani sází na téma českých potravin – jeho lídr Tomio Okamura opakovaně upozorňoval na ceny v supermarketech. Hnutí na jaře ve Sněmovně protlačilo do zákona o potravinách kvóty na prodej českých produktů. Návrh sice Sněmovna ve třetím čtení schválila, ale neprošel Senátem a už se nenašlo dost hlasů na jeho přehlasování. Odborníci se také shodovali, že tolik jídla by čeští farmáři ani nezvládli vypěstovat.

Foto: repro Facebook Tomia Okamury

Nyní toto téma řeší i předvolební noviny SPD Na vlastní oči. Jejich poslední strana připomíná leták ze supermarketu. Příznivce lákají na levné mléko, chléb, vepřové, máslo či mrkev. Další výtisk ohlašuje velmi levná vejce, brambory, cibuli či přední hovězí. Toto zboží by se mělo prodávat v rámci Českého jarmarku v různých městech.

Tajemná agentura

Podle kontrolora z Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí Jana Outlého nemůže politická strana

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Tomio Okamura a SPD

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější