Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

Klasika bez kvality. Seriál Simpsonovi se už dvacet let netrefuje do černého

Žlutí jsou prý proto, aby divák na první pohled seriál poznal. Foto: Fox
Žlutí jsou prý proto, aby divák na první pohled seriál poznal. Foto: Fox

Homer. Marge. Líza. Bart. Maggie. Zároveň legendy televizní zábavy i připomínka, že skončit v pravý čas je umění. Proč už Simpsonovi ze Springfieldu nejsou jako dřív?

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Charakteristicky žlutá pětičlenná rodinka Simpsonových se na televizních obrazovkách objevuje od prosince 1989. Počítáme-li krátké segmenty v rámci The Tracey Ullman Show, můžeme dokonce přičíst dalších více než dva a půl roku. Simpsonovi jsou nejen nejdéle vysílaným americkým animovaným seriálem, ale ani žádný sitcom se nevysílal déle. Jejich celkem 32 sérií čítá přes 700 epizod a už teď je jisté, že seriál bude pokračovat minimálně do jara 2023. Sledovanost je ostatně i v době streamovacích platforem v USA srovnatelná s tím, jako se daří konkurenci v podobě Griffinových nebo Městečka South Park.

Přesto se nejedná o nedotknutelnou klasiku bez poskvrny. Naopak není vzácným jevem, že se někdo označí za skalního fanouška Simpsonových, leč jedním dechem

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Seriály

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější