Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Mám novináře rád, říkal Arenberger. Odhalení médií a kauzy kolem majetku pak vedly k jeho politickému pádu

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Já jsem přece nejlepší, říkal kožní lékař Petr Arenberger krátce předtím, než usedl do ministerského křesla. Teď z funkce po necelých dvou měsících odchází, když novináři poukázali na jeho nevyjasněné podnikatelské aktivity a chyby v majetkovém přiznání.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Petr Arenberger nastupoval na ministerstvo zdravotnictví jako známý kožní lékař, zakladatel akce Stan proti melanomu a člověk, který měl na rozdíl od mnohých jiných politiků média v oblibě.

„Já mám novináře rád,“ opakoval při různých příležitostech. Možná i proto si ho Andrej Babiš vybral jako nástupce Jana Blatného, jehož slabou stránkou byla podle premiéra právě komunikace s veřejností.

Nakonec to ale byli právě novináři, kteří přispěli k Arenbergerovu rychlému politickému pádu. Za krátkou dobu, kdy v čele resortu působil, zjistila média

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Média

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější