Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Je to nesmysl, nepotřebujeme ho.“ Arenbergerův očkovací „supertým“ premiér zrušil, členové to zjistili z médií

Andrej Babiš. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Andrej Babiš. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Ještě minulý týden měla vzniknout při ministerstvu zdravotnictví asi dvacetičlenná rada, která měla mít především jeden důležitý úkol: vytvořit strategii očkování proti covidu-19 do roku 2023. Očkovací „operace“ totiž s letoškem nekončí – je třeba, aby lidé docházeli zhruba po roce na přeočkování. Tým měl mít pestré složení – vedle náměstků ministra zdravotnictví v něm měli sedět třeba zástupci krajů, nemocnic, praktických lékařů či hlavní hygienička.

Poprvé se měla skupina sejít minulou středu 12. května. Nominandy s nabídkou účasti oslovil sám ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO), minulý týden jim však přišla od úřadu pouze zpráva o tom, že se schůzka přesouvá, a to bez zmínky o náhradním termínu či důvodech přeložení. Dnes Arenberger na tiskové konferenci na dotaz Deníku N odpověděl, že rada zatím nevznikne.

„S panem premiérem a některými aktéry jsme se domluvili, že zatím pozastavíme činnost této skupiny, protože řada aktérů je i členy jiných poradních skupin,“ vysvětlil Arenberger, proč nakonec tým pro řízení očkování není potřeba.

O rozhodnutí se mnozí oslovení dozvěděli z médií nebo přímo po dotazu novinářů. „Dozvídám se to až od vás,“ reagoval na dotaz Deníku N

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Očkování

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější