Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Přehledně: Jak bude vypadat závěr covidového školního roku

Do škol se v příštích týdnech nejspíše vrátí všichni žáci i studenti. Ilustrační foto: ČTK
Do škol se v příštích týdnech nejspíše vrátí všichni žáci i studenti. Ilustrační foto: ČTK

Děti mají do začátku prázdnin před sebou ještě sedm týdnů výuky. Kdo všechno se vrátí do lavic? Jak budou vypadat maturity? A jak se budou školáci testovat? Přinášíme přehled, co všechno se v příštích týdnech změní.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Vláda v posledních měsících mnohokrát deklarovala, že je návrat žáků a studentů do škol její prioritou. Středoškoláci z Česka ale strávili na distanční výuce nejvíce času z celé EU. Doma jsou s výjimkou několika předvánočních týdnů od 14. října 2020.

Příští týden se sice otevřou už i venkovní zahrádky restaurací, studenti středních škol však ještě zůstanou doma. Dočkají se nejspíše až 24. května.

Do lavic se už v rámci rotační výuky vrátili žáci prvních i druhých stupňů základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií. Praktickou a klinickou výuku mají také středoškoláci a vysokoškoláci, bez rotace a povinnosti testování a nošení roušek jsou zpět všechny děti v mateřských školách.

Změny od 17. května

Rotační výuka skončí na prvním stupni základních škol, do kterých se vrátí všechny děti. Totéž bude platit i pro

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Školství

Testování

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější