Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Na co se dívat i nedívat na Netflixu a HBO v květnu

Jedna z amatérských výzkumnic (Maria Sobocińska) zkoumá, co ženu potěší nejvíce. Foto: Netflix
Jedna z amatérských výzkumnic (Maria Sobocińska) zkoumá, co ženu potěší nejvíce. Foto: Netflix

Reality show z domácí izolace, černý pasažér na kosmické lodi, appka na ženský orgasmus, Miss World 1970, rodina zachraňující Zemi před stroji či temné vraždy v temných severských zemích. Měsíc lásky na streamových platformách nabízí pestrý výběr. Co by na to řekl Mácha? Nejspíše něco jako: Za růžového večera před monitorem sličná děva sedí, z gauče a možná u piva na Netflix dlouho do noci hledí…

The Circle (Netflix)

Druhá řada reality show The Circle výrazně vyčnívá nejen soutěžním obsazením a vývojem hry, ale především kontextem, ve kterém jsme se v posledním roce všichni ocitli. Zatímco předchozí série mohla působit poněkud bizarně, po roce, který řada z nás strávila doma na počítačích před videokamerou a různými chaty, už princip show nikoho nepřekvapí.

Představte si zhruba šestipatrovou, vcelku obyčejnou novostavbu. Jste na nějaký čas uvězněni v malém, barevném a moderně zařízeném bytě. Z každého rohu vás sleduje kamera. V domě sice máte sousedy, ale jedinou možností, jak s nimi komunikovat, je sociální síť, kterou máte nainstalovanou v televizi.

Ale jak už to v prostředí internetu bývá, ne všichni jsou

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější