Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Velké sportovní kluby chtějí mít všechny informace o sobě pod kontrolou. Může se jim to ale vymstít

Fotbalista Sparty Srdjan Plavšič se stal hlavním aktérem kauzy, kvůli které neudělila Sparta akreditaci novinářům na duel proti Slavii. Foto: ČTK / Kamaryt Michal
Fotbalista Sparty Srdjan Plavšič se stal hlavním aktérem kauzy, kvůli které neudělila Sparta akreditaci novinářům na duel proti Slavii. Foto: ČTK / Kamaryt Michal

Komentář Davida Janeczka: Fotbalová Sparta nepustila na semifinálový duel domácího poháru proti Slavii dva novináře Deníku Sport, kteří dva dny před utkáním vypustili pro Spartu nepříjemnou informaci. Proč už velké sportovní kluby nepotřebují tradiční média a proč se jim to může v budoucnu vymstít?

Fotbalistovi pražské Sparty Srdjanu Plavšičovi končí v červnu smlouva, kterou se svým stávajícím klubem stále neprodloužil. Deník Sport, který vlastní stejně jako fotbalovou Spartu Daniel Křetínský, minulé pondělí přišel se zprávou, že by měl Plavšič od příští sezony posílit Slavii, tedy největšího rivala letenských.

Výbušnou informaci si fanoušci obou klubů přečetli pouhé dva dny před semifinálovým pohárovým zápasem, ve kterém Sparta přišla o šanci obhájit pohárovou trofej. Slavia svého soupeře přehrála bez větších potíží 3:0 a výrazně se přiblížila vedle už jistého mistrovského titulu i ke druhé domácí trofeji, o kterou si zahraje ve finále na hřišti Plzně.

Reportéři Deníku Sport Jan Podroužek a Jan Vacek, kteří jako první přišli s informací o pikantní Plavšičově změně dresu, ale na stadionu u v pořadí čtrnáctého zápasu v řadě, který Slavia se Spartou neprohrála, nebyli. Vedení letenského klubu se totiž rozhodlo, že Podroužek s Vackem nedostanou na utkání akreditaci.

O tom, jestli

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Názor

Komentáře, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější