Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Hamáčkova poprava začala bez důkazů a v informační mlze. Za nepřesvědčivou práci platí důvěrou všichni novináři

Kolem nedávných aktivit vicepremiéra Hamáčka je celá řada otazníků. Nemálo je jich ale i kolem toho, jak o nich referují někteří novináři. Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Kolem nedávných aktivit vicepremiéra Hamáčka je celá řada otazníků. Nemálo je jich ale i kolem toho, jak o nich referují někteří novináři. Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Komentář: Měli bychom si promluvit o novinařině, protože zatímco u Jana Hamáčka není jisté, že se sociálními demokraty po volbách do Sněmovny opět vstoupí, média tu budou dál a budou nám informačními průvodci ve složitém světě.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Vicepremiér vlády a ministr vnitra Jan Hamáček se rozhodl bránit u soudu proti článku Jana Kroupy a Kristiny Cirokové ze Seznam Zpráv. V textu zaznělo, že politik měl plánovat vyměnit „uhlazení“ kauzy výbuchu muničního skladu ve Vrběticích za milion dávek vakcíny Sputnik V. Otočit měl, když mu to rozmluvili dva šéfové tajných služeb a další vysoce postavení účastníci schůzky, na které se Hamáčkova cesta do Moskvy řešila.

Už teď víme, že Hamáček o cestě nejspíše lhal a skutečně do metropole Ruské federace plánoval vyrazit. I přesto, že měl informace o závěrech vyšetřování, že za výbuchem stojí agenti Kremlu.

Od úterního vydání důležitého textu, jehož informace dominovaly dvěma zasedáním Sněmovny a způsobily politickou krizi, uběhly dny. A blíže potvrzení klíčové informace o výměně Vrbětic za neschválenou vakcínu proti koronaviru nejsme.

Máme důvod, proč se bavit o konkrétním článku. Je to kvůli informacím v něm obsaženým, ale především

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Média

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější