Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nemocnice v Praze ruší očkovací místa. Zájemci se přesouvají do velkokapacitních center

Národní očkovací centrum v O2 areně má zvládnout až 10 tisíc zájemců denně. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Národní očkovací centrum v O2 areně má zvládnout až 10 tisíc zájemců denně. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Některé pražské nemocnice ruší nebo utlumují očkovací centra pro veřejnost. Mladší ročníky tak budou mít v metropoli na výběr méně míst, vakcinace se budou soustřeďovat do velkokapacitních center. Stejně jako v nemocnicích i v nových zařízeních lidé dostanou vakcínu Pfizer.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ode dneška se mohou registrovat k očkování i lidé od 50 let. Obyvatelé Prahy budou mít k dispozici nejvíce volných termínů v nově vybudovaných zařízeních. V pondělí se otevřelo v O2 areně Národní očkovací centrum, které má zvládnout až 10 tisíc zájemců denně. Tisíce lidí obslouží každý den také v Metropolitním očkovacím centru v Kongresovém centru na Vyšehradě.

„S otevřením těchto velkých center už není potřeba udržovat očkovací místa v nemocnicích, kde se zdravotníci mohou opět vrátit k lůžkům a do odborných ambulancí. V tuto chvíli už zanikla činnost veřejného očkovacího místa ve FN Motol. Stejně tak se chystá uzavření očkování pro veřejnost

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Očkování

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější