Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Tenista Štěpánek prodává „zázračnou“ přísadu do benzinu. Podnikal s mužem, který chtěl stavět ruské kolo na Smíchově

Tenista Radek Štěpánek. Foto: ČTK/Ondřej Deml
Tenista Radek Štěpánek. Foto: ČTK/Ondřej Deml

Tenista Radek Štěpánek se poté, co se rozloučil se svou hvězdnou kariérou, vrhl na podnikání. Ještě před definitivním oznámením konce v profesionálním sportu se stal jednatelem společnosti BEP Trade, která prodává aditiva do paliv do motorů. Firmu společně s ním ovládal i Jiří Havrda, který se „proslavil“ nikdy nerealizovaným projektem vybudování ruského kola na smíchovské náplavce.

O projektu ruského kola na Hořejším nábřeží na Smíchově psala prakticky všechna média. Proti stavbě se tehdy vzbouřili památkáři, vznikla i petice občanů a nesouhlas vyjádřila také primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Ze stavby nakonec nic nebylo.

Za firmou, jež vznikla krátce předtím, stál podnikatel Jiří Havrda. Ten se nicméně ještě před definitivním koncem projektu ruského kola pustil do jiného byznysu. Společně s končící tenisovou hvězdou Radkem Štěpánkem koupil od právníka Filipa Chytrého společnost BEP Trade, která distribuuje aditiva do paliv. Ta mají zlepšit vlastnosti motoru a snížit spotřebu. Štěpánek s Havrdou se stali jednateli a každý z nich až do 19. října letošního roku vlastnil 50 procent podílu, jak sdělil Deníku N Štěpánek.

„Jsem 100% vlastníkem společnosti BEP Trade. Po skončení své kariéry, den po mé rozlučce v pátek 19. října, jsem na základě dohod z minulosti podíl Jiřího Havrdy odkoupil,“ shrnul

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější