Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Abécédééefgé, prioritou nejsi, smůla pro tebe

A nechtěli byste se raději jít podívat na fotbal? Ilustrační foto: Adobe Stock
A nechtěli byste se raději jít podívat na fotbal? Ilustrační foto: Adobe Stock

Komentář Evy Mošpanové: Řízení pandemie politici ve zdejších končinách změnili na volbu mezi ekonomikou a vzděláváním. I přes opakovaná prohlášení o tom, že návrat dětí do škol je pro ně prioritou, si mezi nimi vybrali jasně. Není to poprvé, co tak udělali, a doplácet na to budeme léta.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Od tohoto týdne mohou Slováci, kteří dodrží hygienická opatření, na zahrádky restaurací, do fitness center i na sportovní utkání. Radostná zpráva má drobný stín – zatímco zacvičit si mohou lidé kdekoliv, do škol smí žáci jen někteří a někde. Závisí to na věku a situaci v tom kterém okresu.

Byla by to pouhá zajímavost od sousedů, kde je pro některé snazší dostat se na zahrádku restaurace než do školy, kdyby Česko nepostupovalo velice podobně. Od soboty se na zdejší fotbalové zápasy budou moci podívat lidé s pouhým antigenním testem. I s omezením kapacity se jich třeba v pražském Edenu budou moci sejít téměř dva tisíce.

A zatímco fanoušci sportu se mohou těšit, otevřou se od pondělí druhé stupně škol jen někde a žáci středních a vysokých škol v tuhle chvíli žádný jasný termín nemají.

Na dotaz, zda si myslí, že je to šťastné řešení situace, ministr školství Robert Plaga řekl, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Názor

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější