Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

Americký týdeník: Opuštěná americká města ožívají, očkovaní lidé do nich vracejí život

Americký týdeník Jany Ciglerové. Grafika: Deník N
Americký týdeník Jany Ciglerové. Grafika: Deník N

Politická angažovanost mladých Američanů dosahuje historicky nejvyšší úrovně v dějinách USA, konzervativci založili vysvědčení pro republikány a zas takový exodus Američanů na Floridu nenastal, píše Jana Ciglerová ve svém Americkém týdeníku.

Vloni touto dobou to vypadalo, že lidé utečou z měst a ta nemají šanci přežít. Kdo by taky chtěl být zavřený v drahých městských bytech a muset se potkávat se sousedy ve výtazích a společných prostorách. V hlavních amerických velkoměstech strmě padaly ceny nájmů a majitelé bytů přidávali další a další bonusy, aby získali aspoň nějaké nájemníky.

V rezidenčních oblastech to vypadalo přesně obráceně: na domy s bazény, zahradou a 200 čtverečními metry se stály fronty a šanci měl jen ten, kdo přeplatil a nabídl hotovost. Zoomu je jedno, odkud se člověk připojí, ale člověku to jedno není.

Teď po roce máme první čísla, která podávají mnohem přesnější výpověď, jak se lidé ve Spojených státech kvůli covidu hýbali doopravdy. Kdo se odstěhoval kam a jak se změnila města a jejich předměstí. Krátká odpověď:

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Americký týdeník

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější