Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Polská „covidová terapie tancem“. Tajné party v nočních klubech bez ohledu na epidemii

Party v nočním klubu. Ilustrační foto: Venus100elite, Pxhere
Party v nočním klubu. Ilustrační foto: Venus100elite, Pxhere

Některé polské kluby za pandemie a nočního zákazu vycházení vpouštějí návštěvníky dovnitř ve 22 hodin a ven až v 5. Nelíbí se ti hudba? Smůla, musíš zůstat do konce, popisuje v reportáži deníku Gazeta Wyborcza Aleksandra Pakiełová.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Od začátku pandemie se ve Varšavě i jiných větších městech pravidelně konají tajné taneční party. Pozdě večer se otevírají sklepení klubů a taxíky zastavují před velkými vilami.

Počet takových akcí týden od týdne roste. „Poláci začali víc tančit a léčit svoji duši,“ říká mi varšavský dýdžej. Vysvětluje, že oficiálně se party často označují jako „taneční kursy“ nebo „skupinové terapie“.

Kdo akce, na kterých se baví sto, dvě stě, tři sta lidí bez roušky, organizuje? V klubovém prostředí je to veřejné tajemství.

Uzavřené skupiny

Abych na takovou akci získala pozvání,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Hudba

Polsko

Reportáž

Kultura, Svět

V tomto okamžiku nejčtenější