Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„V krizi daně počkají. Levnější respirátory.“ Schillerová začala s kampaní, aniž by měla nominaci. ANO se chce vyhnout postihu

Ministryně financí Alena Schillerová během jednání Sněmovny o prodloužení nouzového stavu. Foto: ČTK
Ministryně financí Alena Schillerová během jednání Sněmovny o prodloužení nouzového stavu. Foto: ČTK

Už dlouhou dobu ministryně financí Alena Schillerová opakuje, že když od hnutí ANO dostane nabídku kandidovat v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny, přijme ji. Nyní dokonce neoficiálně zahájila předvolební kampaň, byť nominaci od domovského hnutí stále nemá. Důvodem jsou podle hnutí pravidla předvolebních kampaní: ANO se chce vyhnout případnému postihu od úředníků.

Vicepremiérka Alena Schillerová začala k veřejnosti v rámci předvolební kampaně promlouvat od konce března. Děje se tak formou příspěvků na sociálních sítích, které Schillerová vykazuje jako sdělení, která jsou součástí kampaně před podzimními parlamentními volbami.

Příspěvky platí a vytváří hnutí ANO a od zbylého obsahu se odlišují povinným upozorněním. To se na sítích objevilo poprvé 28. března u příspěvku, kterým ministryně oznamovala prodloužení kompenzačního bonusu pro podnikatele postižené epidemií covidu.

Texty, které ministryně financí označuje jako součást kampaně, se liší i vizuálně, ne pouze povinným oznámením o zadavateli a zhotoviteli. Ve srovnání s její běžnou produkcí mají totiž

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější