Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Lidé na náplavce opatření nedodržují. Jenže co s tím udělá vláda, které nikdo nevěří?

Policisté kontrolují lidi na náplavce. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Policisté kontrolují lidi na náplavce. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Na pražské náplavce se sešly tisíce lidí, kteří se neumějí chovat a chtějí porušovat pravidla. Alespoň podle ministra Blatného. Skutečná situace ukazuje, jak je policie v podobných případech bezmocná a jak je vláda odtržená od reality.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v nedělních Otázkách Václava Moravce popsal divákům svou procházku po Praze. „Já jsem se byl včera projít po Praze, ušel jsem 16 kilometrů a zajímavé byly dvě věci: jednak část lidí opravdu ta opatření nedodržuje a část je dodržuje,“ popisoval ministr.

Podobně si v těchto dnech může v hlavním městě připadat kdokoliv. Středeční odpoledne bylo krásně. Letní počasí, slunce po změně času svítí až do půl osmé, venku je možné být mnohem déle. Na posezení třeba u piva jako dělané. A mnoho Pražanů se nechalo zlákat.

Po návštěvě pražské náplavky a Riegrových sadů můžeme společně s ministrem Blatným konstatovat, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Praha

Reportáž

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější