Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Vakcíny rozvážejí místo firmy hasiči, distributor ale dostane zaplaceno stejně

Problémy, se kterými mnozí lidé zamířili v době před covidem do ordinací, řešili lékaři za epidemie z velké části po telefonu. Ilustrační foto: archiv Iva Procházky
Problémy, se kterými mnozí lidé zamířili v době před covidem do ordinací, řešili lékaři za epidemie z velké části po telefonu. Ilustrační foto: archiv Iva Procházky

Oficiální distributor sice nyní vozí vakcíny jen na centrální místo v každém kraji, od zdravotních pojišťoven ale podle zjištění Deníku N dostává stejnou částku jako za předchozí dovoz do ordinací. Někteří pražští praktičtí lékaři museli na konci minulého týdne zrušit očkování desítek pacientů. Chyběly totiž teploměry, které jsou k převážení vakcín nezbytné.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Společnost Alliance Healthcare přestala od minulého týdne rozvážet vakcíny do ordinací praktických lékařů a dočasně je dodává pouze na centrální místa v krajích. Odtud vakcíny rozváží do ordinací hasiči a pracovníci Červeného kříže.

Podle smlouvy zdravotních pojišťoven s distributorem má společnost dostat za jedno dovezené balení 201 korun bez DPH.

Deník N zjistil, že distributor dostane zaplacenou za dodávku vakcín na jedno místo v kraji stejnou částku, jako kdyby rozvážel balení po ordinacích.

„Cena za distribuci jedné logistické jednotky je stejná bez ohledu na skutečnost, jaké je

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Očkování

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější