Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jmenuji se Igor Hnízdo!

Asi neexistuje Čech, který by tuhle větu neznal. Když ji teď čtete, nejspíš v duchu slyšíte hlas Jana Třísky a ránu do tabule. Jsou to slova, která nás staví do latě, zatímco kolem krouží připravená rákoska. Je to však naše představa o tom, jak vypadá typický učitel? Je to někdo, koho jsme se báli? Komu jsme se smáli? Koho jsme nesnášeli? Nebo je obdivujeme a vyhledáváme dál jejich společnost?

Do konce března máme v Deníku N velkou slevovou akci na elektronické předplatné pro učitele základních a středních škol. Když píšu velkou, nepřeháním. Snižujeme cenu o sedmdesát pět procent a tak zajímavá nabídka logicky vyvolává množství reakcí. Celé dny si tedy píšu a telefonuju s učiteli nebo těmi, kteří je chtějí obdarovat. Hned po pár dnech jsem si uvědomila jednu věc. Tohle je nejlepší akce, jakou jsme kdy měli! Tedy alespoň pro mě, protože s učitelkami a učiteli je radost komunikovat. I když možná nejsem zcela objektivní, protože je mám ráda odmalička.

Neříkám, že mezi nimi také nejsou lidé zlí, sobečtí a hloupí. Ale řekla bych, že jich je minimum. Mnohem méně než u jiných profesí. Učitel, aby vydržel, musí mít svatou trpělivost a lásku k tomu, co dělá. Proto tohle povolání přitahuje ryzí povahy. Alespoň já jsem na ně měla celý život štěstí.

Už v

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rodina, vztahy a zdraví

V tomto okamžiku nejčtenější