Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Už se na sebe nebudou muset mračit.“ Jak se dohodli Babiš se Zemanem ohledně odvolání Blatného?

Březnové setkání prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem. Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka
Březnové setkání prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem. Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka

Premiér Andrej Babiš (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem našli společnou řeč ohledně výměny ministra zdravotnictví. Ačkoliv to předseda vlády dosud popíral, podle několika zdrojů Deníku N se s prezidentem dohodli na schůzce v Lánech. Zdroje Deníku N se shodují, že Blatný v dubnu skončí. O podobě vládních změn se ale chce premiér rozhodnout až po sjezdu ČSSD.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Na toto téma nepadlo prakticky nic,“ odpověděl po jednání v Lánech Babiš na přímý dotaz, zda s prezidentem řešil možné změny ve vládě.

Přitom i Zeman před schůzkou v rozhovoru pro Parlamentní listy avizoval, že právě personální změny ve vládě „jistě budou jedním z témat“.

Podle informací Deníku N se oba ústavní činitelé možným změnám ve vládě skutečně věnovali. Babiš Zemanovi podle několika zdrojů redakce řekl, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Covid-19

Miloš Zeman

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější