Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Staroměstské náměstí pokryly tisíce křížů za oběti covidu. „Chceme ukázat na selhání vlády,“ vysvětluje šéf Milionu chvilek

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Na dlažbě Staroměstského náměstí se dnes objevilo na 24 tisíc křížů symbolizujících počet lidí, kteří zemřeli s onemocněním covid-19. Od půl šesté ráno je tam smývatelným křídovým sprejem a se šablonami asi dvě hodiny kreslila třicítka dobrovolníků z iniciativy Milion chvilek pro demokracii.

„Chceme zejména upozornit na vládní selhání: pandemie je vážná věc, která zasáhla celý svět nepřipravený, ale dlouhodobě se ukazuje, že naše vláda to nezvládá a nese odpovědnost za spoustu životů, které nemusely takto dopadnout,“ vysvětluje předseda spolku Benjamin Roll důvod akce, která se uskutečnila na výročí prvního úmrtí na koronavirus.

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Kromě uctění památky zemřelých chce spolek akcí poukázat na všechny, na něž dopadly negativní důsledky nezvládnuté pandemie. „Na

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

Milion chvilek pro demokracii vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Covid-19

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější