Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Chronicky nemocní se začnou hlásit k očkování už příští středu. Víme, jaké budou podmínky

Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Po seniorech, zdravotnících a učitelích přicházejí na řadu v očkování i mladší chronicky nemocní lidé. K vakcíně se mají hlásit stejným způsobem jako dosavadní prioritní skupiny. Ačkoliv kódy jim dají jejich ambulantní lékaři, pro vakcínu si mají jít do očkovacích center.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Už příští středu by se mělo očkování proti covidu otevřít také vybrané skupině chronicky nemocných, u nichž hrozí kvůli vážné diagnóze komplikovaný průběh onemocnění. O této možnosti mluvil začátkem týdne premiér Andrej Babiš. Dnes dostali lékaři konkrétní informace, jak by mohl systém konkrétně vypadat.

Koho se bude očkování týkat?

Nově se mohou od příštího týdne hlásit k očkování vážně nemocní lidé bez ohledu na věk, pokud trpí některou z vyjmenovaných diagnóz.

Patří sem pacienti s 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Očkování

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější