Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jsem zhrzený oprávněně. ODS beze mě přijde o tisíce hlasů, říká Novotný ke svému odchodu

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Starosta pražských Řeporyj Pavel Novotný po sněmovních volbách opustí ODS. Vadí mu, že se nedostal na kandidátku, stěžuje si také na nezájem představitelů strany. Ti jeho tvrzení odmítají.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Novotný ve středu na Twitteru oznámil, že po téměř dvaceti letech odejde z ODS. Deníku N řekl, že k tomu měl několik důvodů. Například mu vadilo, že mu strana podle jeho slov znemožnila kandidovat v říjnových sněmovních volbách s odůvodněním, že nemá čistý trestní rejstřík.

Komunální politik byl na začátku loňského roku pravomocně odsouzen za vyhrožování smrtí podnikateli Marku Vítovi. Soud mu uložil pokutu 66 6oo korun. Novotný podle svých slov podal v případu ústavní stížnost.

„Domnívám se ve své nabubřelosti, že jsem měl mimořádnou šanci a že jsem ohrožoval

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rozhovory

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější