Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Propagace vlastního hnutí, nesmysly i útoky na konkurenci. Týden jsme sledovali zprávy Jaromíra Soukupa

Jaromír Soukup. Foto: TV Barrandov
Jaromír Soukup. Foto: TV Barrandov

Celý týden jsme den po dni sledovali, jak Jaromír Soukup v nové roli politika využívá jeden ze svých pořadů v celostátní TV Barrandov. Hned druhý den porušil slib, že o hnutí List nebude hovořit. V pořadu také kritizoval politické konkurenty či Českou televizi, divákům sdělil i řadu zavádějících informací.

Ředitel televize Barrandov po angažmá v roli náměstka ministryně školství ve vládě Mirka Topolánka a neúspěšné kandidatuře do eurovoleb za Demokratickou stranu zelených oznámil, že zakládá hnutí List Jaromíra Soukupa.

Jde tak o novou situaci, kdy ředitel celoplošné televize, který osobně moderuje jak pořady tvářící se jako zpravodajské, tak i politické debaty, chce oslovovat voliče vlastním politickým projektem. V naší analýze jsme se proto od 17. do 23. ledna zaměřili na pořad Moje zprávy, ve kterém Soukup vznik hnutí ohlásil.

Majitel TV Barrandov na zaslané otázky k podobě svého pořadu ani k propagaci svého hnutí v něm nereagoval.

Čtvrtek

Hned první den po Soukupově ohlášeném vstupu do politiky se moderátor a lídr nově vznikajícího hnutí tedy zavázal, že v pořadu Moje zprávy už své hnutí propagovat nebude.

„A slibuji, že v Mých zprávách už nebudeme o Listu hovořit. Ale myslím si, že dnes to zase velký prohřešek nebyl, protože

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ověřili jsme

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější