Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Policista ukázal fotky otci – to byl konec. Koupili si české vízum. Příběh gayů z Baku je bojem o život

Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Věděli, že spolu být nemohou. Byli smířeni s tím, že prostě povedou dvojí život – jeden kavkazsky spořádaný, s dětmi a manželkami, a druhý zakázaný, spolu. Nakonec rozhodl jediný den, jediná chyba. Přišli o všechno, ale jsou v bezpečí. V České republice. Niko a Zair.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Víš co? Měli jsme tě tehdy spláchnout do záchodu. Vůbec ses neměl narodit! Zrůdo!“ křičí otec na dospělého syna. Matka a sestra zděšeně přihlížejí a zdá se, že s hlavou rodiny souhlasí.

Snad někde ve skrytu maminčiny duše se cosi pere. Váhá. A najednou zvolá: „Radši jsem měla porodit kameny než tebe!“ Trvalo to jen několik minut. Pak už se syn s rodiči a sestrou, která mlčky s podivným opovržením v očích scéně přihlížela, nikdy neviděli.

Poznáme se, jsme jako vampýři

Niko je učitel ruštiny, sportovec, homosexuál.

Zair je jeho přítel. Kuchař.

Niko je mluvný, působí trochu hyperaktivním dojmem, orientuje se v politice. Zair je spíš domácí typ. Rád peče. Je klidnější a vyprávět radši nechává svého životního druha. Znají se šest let. Teď v České republice mohou poprvé

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější