Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Sázka na agresi se Volnému vyplatila. Přitáhl pozornost frustrovaných lidí, na Facebooku přeskočil i Babiše

Exposlanec Lubomír Volný. Foto: ČTK
Exposlanec Lubomír Volný. Foto: ČTK

Rvačka ve Sněmovně pomohla poslanci Lubomíru Volnému přilákat k sobě jak negativní, tak i pozitivní pozornost. A díky ní a dalšímu svému vystupování v parlamentu i na demonstracích se na sociálních sítích probojoval mezi nejsledovanější politiky v zemi.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Podle facebookových dat z analytického nástroje CrowdTangle, která má Deník N k dispozici, má nyní Volný mezi českými politiky výrazně nejvyšší počet interakcí. Překonal i stálice českého politického Facebooku, premiéra Andreje Babiše nebo šéfa SPD Tomia Okamuru.

Od začátku ledna se Volnému podařilo na jeho facebookové stránce získat bezmála dva miliony interakcí, tedy lajků pod statusy, různých dalších reakcí, komentářů či sdílení.

Aktuální virtuální sílu tohoto nezařazeného poslance dokládá fakt, že jeho bývalý stranický šéf Tomio Okamura, který je na druhém místě, dosáhl oproti němu sotva poloviny interakcí. Předseda vlády Babiš na třetím místě získal zhruba čtvrtinový zásah oproti poslanci, který vyvolal potyčku přímo na půdě Sněmovny.

 

Volného naskočení na vlnu zájmu části internetového publika dokládá i bližší pohled na jeho facebookový úspěch. Velkou část zásahu, který na této síti vyprodukoval, tvoří

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Covid-19

Sněmovní volby

Sociální sítě

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější