Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Miliardář Sehnal se nechal očkovat, ačkoliv na to neměl právo. Choval se konstruktivně

V listopadu 2016 oznámil Pavel Sehnal založení politické strany ODA (stejnojmenná strana existovala v 90. letech) a o dva roky později byl zvolen do zastupitelstva městské části Praha 18. Foto: ČTK
V listopadu 2016 oznámil Pavel Sehnal založení politické strany ODA (stejnojmenná strana existovala v 90. letech) a o dva roky později byl zvolen do zastupitelstva městské části Praha 18. Foto: ČTK

Glosa Jany Ustohalové: Pokud bychom vyhlašovali vítěze pandemie v Česku, tento týden by to byl jednoznačně miliardář Pavel Sehnal.

V době, kdy na Karlovarsku kvůli nezvládnuté epidemii vymírají celé rody a kdy kraj žebrá u státu o každou ampulku navíc, až se musí nakonec ustrnout Němci a poslat do našeho nejmenšího regionu patnáct tisíc vakcín, si prostě šestapadesátiletý miliardář Pavel Sehnal nakráčí na Bulovku a žádá od jejího ředitele vakcínu.

Nespadá přitom do žádné z kategorií, které dnes mají na očkování právo. Ředitel jej proto očkovat odmítne. Takže si milý miliardář vzpomene, že vlastní zubní kliniku, a nechá si vystavit od svých podřízených potvrzení, že patří mezi zdravotnický personál.

„Jsem majitel Bulovka Dental Clinic, mám tam zubní lékaře a jsem s nimi v pravidelném styku. Kolegové mě žádali, abych tam šel s nimi. Já jsem byl prostě kolegy vyzván, abych se toho zúčastnil,“ řekl Sehnal webu Seznam Zprávy.

Jeho jméno se ale objevilo v médiích už dřív. V době, kdy zchudlí lidé stojí fronty před potravinovými bankami nebo poslouchají kázání o tom, že jít na nemocenskou za plný (minimální) plat je komunismus a genocida, dostal Sehnal beze všeho zaplaceno šedesát milionů od státu za polní nemocnici na pražském výstavišti, která se vůbec neotevřela. Sehnal argumentoval náklady, které s provozem imaginární polní nemocnice jako pronajímatel výstaviště má, a stát na to přistoupil.

Logické chování pana S.

Mnozí si možná řeknou: jistě, miliardářem se pan Sehnal

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Glosa

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější