Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ministerstvo zdravotnictví sehnalo nového ředitele komunikace. První den si nástup rozmyslel

Ministerstvo zdravotnictví. Ilustrační foto: mzcr.cz
Ministerstvo zdravotnictví. Ilustrační foto: mzcr.cz

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová v neděli večer v pořadu Newsroom České televize oznámila, že druhý den – tedy v pondělí 1. března – nastoupí na ministerstvo nový ředitel komunikace. Na stránkách resortu se ale žádná změna neobjevila. Ministerstvo nakonec přiznalo, že dotyčný manažer nenastoupil.

„Na základě výběrového řízení na místo ředitele odboru komunikace byl vybrán nejvhodnější uchazeč, s jehož nástupem počítáme k 1. březnu,“ řekla Peterová České televizi v pořadu, který byl vysílán 28. února.

Komunikace na ministerstvu zdravotnictví totiž vázne už delší dobu, jak před časem upozornil právě pořad Newsroom. Odboru komunikace chyběl ředitel, který by jeho chod vedl. Resort na tuto pozici na sklonku loňského roku vypsal výběrové řízení. A vybraný manažer měl podle Peterové v pondělí nastoupit.

V ten den se ale nové jméno na stránkách resortu neobjevilo. Na nich je stále uvedená pouze mluvčí Peterová, a to jako vedoucí oddělení komunikace.

Deník N se proto na ministerstvo v pondělí obrátil s dotazy, kdo se stal novým ředitelem odboru komunikace a proč se jeho jméno na stránkách neobjevilo. Po několika urgencích nakonec mluvčí připustila, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Média

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější