Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Chodit na zápasy a koncerty s negativním testem může být řešením, nechceme ale provokovat, říká šéf projektu

Karel Luxík se snaží dostat diváky na sportovní a kulturní akce. Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Karel Luxík se snaží dostat diváky na sportovní a kulturní akce. Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Zápas fotbalové Slavie s anglickým Leicesterem vidělo minulý čtvrtek přímo na stadionu 600 lidí. A to díky projektu Cesta ze tmy, za kterým stojí majitel produkční společnosti Karel Luxík, jehož iniciativa se snaží dostat otestované lidi na hromadné akce. „Když odhlédneme od politiky, je nyní potřeba co nejvíce podobných akcí, abychom protestovali co nejvíce potenciálních přenašečů,“ říká Luxík v rozhovoru pro Deník N.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný minulý týden řekl, že jeho resort s vámi na projektu Cesta ze tmy participoval. Jak tedy probíhala komunikace s ministerstvem od začátku až do dnešního dne?

S ministerstvem od začátku komunikujeme a popisujeme mu všechny naše kroky. Spolupracujeme také se Státním zdravotním ústavem, s nímž řešíme všechny inovace a různé postupy testování, které nám ústav schvaluje.

Co se týče včerejšího vystoupení pana ministra (Blatný odmítl plán Slavie, aby při jejích nejbližších domácích zápasech byly v hledišti tři tisíce lidí, kteří by předtím podstoupili PCR test, pozn. red.) tak jsem s ním dnes dopoledne mluvil a potvrdil mi, že budeme pokračovat v projektu i ve sportu a ve Slavii.

Vypadá to nyní tak, že zůstaneme u stovek lidí na stadionu. Uvažujeme o tom, že by se na stadion mohli v tuto chvíli dostat

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Rozhovory

Česko, Kultura, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější