Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Němci se za křepčící fanoušky omluvili, Češi si věrné příznivce za plotem nechtějí znepřátelit

Fanoušci Brna za plotem během utkání Zbrojovky se Zlínem. Foto: Václav Šálek, ČTK
Fanoušci Brna za plotem během utkání Zbrojovky se Zlínem. Foto: Václav Šálek, ČTK

Fotbalová Borussia Dortmund se omluvila za to, že někteří její fanoušci o víkendu při oslavách výhry nad Schalke porušili před tréninkovým centrem protiepidemická opatření. V Česku se přitom stalo běžným, že fanoušci chodí fandit za ploty stadionů.

Borussia Dortmund v sobotu ve vestfálském derby porazila Schalke na jeho stadionu 4:0. Drtivou výhru nad úhlavním rivalem chtěli s hráči oslavit také fanoušci. Zhruba dvě stě z nich proto čekalo před branami tréninkového centra BVB na autobus s fotbalisty.

Atmosféru vylepšenou světlicemi si užili i hráči Dortmundu, kteří se uvnitř autobusu natlačili na přední okno. Záložník Mahmoud Dahoud dokonce vysílal na sociálních sítích živý přenos ze společných oslav.

Z jeho záznamu je slyšet, že dvacetileté hvězdy Erling Haaland a Jadon Sancho chtěly dokonce vylézt na střechu autobusu, což se jim ale nepovedlo.

„Rozumíme radosti z výhry v derby, ale nebudeme tolerovat to, že došlo k porušení pravidel proti šíření koronaviru,“ píše se v omluvě, kterou Borussia zveřejnila na klubovém webu hned v neděli ráno.

„Někteří z fanoušků neměli roušky a nedodržovali rozestupy, naši hráči

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější