Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Prymula a spol. byli na Slavii jako partneři klubu. „Je to mé selhání. Měli jsme raději pozvat zdravotníky,“ kaje se Tvrdík

Exministr zdravotnictví Roman Prymula na zápasu Evropské ligy mezi Slavií a Leicester City. Foto: Deník N
Exministr zdravotnictví Roman Prymula na zápasu Evropské ligy mezi Slavií a Leicester City. Foto: Deník N

Na utkání Slavie proti Leicesteru se objevila v lóži poblíž vedení sešívaných také řada politiků včetně bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík trvá na tom, že klub nic neporušil, přesto se omlouvá. Lituje, že do lóže místo celebrit nepozvali zdravotníky a záchranáře.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Od prosince loňského roku se na fotbalové a hokejové stadiony znovu vrátili fanoušci. Na základě výjimky od ministerstva zdravotnictví a jednotlivých krajských hygienických stanic totiž mohou kluby pozvat na utkání až 600 lidí z řad partnerů klubů, kteří musí alespoň 48 hodin před začátkem utkání podstoupit PCR nebo antigenní test.

Takový postup zvolila i pražská Slavia, která ve čtvrtek večer přivítala na svém stadionu anglický Leicester. Na prestižní utkání Evropské ligy se tak v lóži poblíž šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka objevil mimo jiné také epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Kvůli návštěvě zápasu v den, kdy se v rozhovoru pro Českou televizi přimlouval za dvoutýdenní lockdown, přišel o místo poradce Andreje Babiše. Premiér poté uvedl, že bývalému ministru zdravotnictví chybí sociální inteligence.

„Lidé, kteří jsou na těchto pozicích a chtějí po národu, aby zůstával doma, nebo hovoří dokonce o tvrdém lockdownu, by měli zůstávat doma a jít příkladem,“ dodal na páteční tiskové konferenci současný ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Výjimku schválil, zápas navštívil

Nedaleko od Prymuly seděl také

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Česko, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější