Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Vtančil jsem do něj baletním krokem.“ Spor o školu otřásá koalicí v Praze 5, vyvrcholil bitkou ředitelů

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Fyzickým střetem dvou pedagogů vyvrcholil dlouholetý spor o budovu na pražském Žvahově, v níž na omezeném prostoru fungují dvě různé školy. Ředitel tamní základní školy se přetlačoval se šéfem Tanečního centra Praha o to, kdy mohou žáci chodit do jídelny.

Ředitel místní základní školy Jan Horkel nechtěl manažerovi tanečního centra umožnit vstup do výdejny obědů. Nejprve se pošťuchovali u zadních dveří do kuchyně, poté se přetahovali o boxy s jídlem a vše vyvrcholilo tím, že se manažer taneční školy Antonín Schneider opřel do ředitele ZŠ a povalil ho na zem. Na to reagoval jeden z rodičů, který začal šéfa taneční školy škrtit. Přihlíželi tomu nejen zaměstnanci školy, ale také žáci a studenti obou škol.

Zatímco Schneider tvrdí, že se pouze snažil nasytit své žáky a do svého konkurenta „vtančil baletním krokem“, ředitel ZŠ Horkel oponuje, že po neúspěšném jednání chtěl zamezit silovému řešení situace. „Snažil jsem se pouze zabránit neoprávněnému vstupu do výdejny. Pan Schneider to bohužel chtěl řešit silou. To, co nastalo potom, samozřejmě není dobré, ale je to výsledek toho, že s námi odmítá smysluplně jednat,“ popsal Horkel pro Deník N.

Neobvyklý konflikt je ale pouze vyvrcholením

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější