Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Fotoglosa: Místo v Dubaji budeme prý lyžovat na jižním svahu v Chuchli, i v létě. A Sáblíková má zase smůlu

Vizualizace plánovaného areálu v Chuchli. ZDROJ: Deco Project
Vizualizace plánovaného areálu v Chuchli. ZDROJ: Deco Project

Když před třemi lety představila společnost Deco svůj záměr vybudovat na jižním okraji Prahy veliký zimní areál s krytou chlazenou sjezdovkou, vzbudil futuristický projekt velkou pozornost médií. O lyžování v parném létě mohli Češi uvažovat leda tak při cestě do Dubaje anebo do jiných zemí, kde už podobné areály fungují. Nyní však vize architektů získala nečekanou podporu. Výbor pro změnu územního plánu a památkovou péči magistrátu jejich záměr schválil. Doporučil radě a zastupitelstvu změnit územní plán tak, aby se na polích a lesích mezi Chuchlí a Radotínem mohlo začít projektovat.

Krytý běžkařský okruh o délce 1800 metrů, zimní stadion s 400 metrů dlouhou rychlobruslařskou dráhou pro 5000 diváků. Hotel, restaurace i parkoviště pro 612 aut. Velodrom ve víceúčelové hale s 250 metrů dlouhou dráhou a hledištěm pro 1300 diváků. A hlavně tubus kryté sjezdovky s délkou 500 metrů s převýšením 120 metrů a sklonem 18–22 %.

Vizualizace: DECO group, s. r. o. (původní návrh)

Na ploše 760 tisíc metrů čtverečních.

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Pole a les soukromých vlastníků.

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Od raně středověkého pohřebiště…

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

… po přírodní památku na vrcholu srázu. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy je hlavním koncepčním pracovištěm pro metropoli. Ve svém stanovisku pro zastupitele napsal:

„Záměr v předkládané podobě a rozsahu

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pohledem Ludvíka Hradilka

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější