Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kongres prověří podezření, že Trump naváděl právníka ke lžím. Ivanka potvrdila rodinný byznys v Moskvě

Donald Trump zapojil svoje děti i do projektů s Ruskem. Ivanka Trumpová dnes potvrdila, co dosud Trumpovi popírali - že měli v Rusku velké obchodní plány. Foto: Michael Vadon
Donald Trump zapojil svoje děti i do projektů s Ruskem. Ivanka Trumpová dnes potvrdila, co dosud Trumpovi popírali – že měli v Rusku velké obchodní plány. Foto: Michael Vadon

Prezidentova dcera měla v projektu moskevské Trump Tower navrhnout vlastní hotelové lázně. A to navzdory tomu, že její otec donedávna tvrdil, že ani on, ani nikdo z jeho okolí neměl s Rusy žádné styky, notabene obchodní.

O tom, že Trumpovi měli vlastní zájmy v Rusku, už není žádných pochyb. Projekt moskevské Trump Tower měl rodině vydělat 300 milionů dolarů a plány byly zastaveny, až když byl Donald Trump zvolený prezidentem. To v předvolební kampani a ani dlouho poté nepřiznal.

Naopak – jak vypověděl jeho tehdejší právník Michael Cohen, prezident mu přímo nařídil, aby obchodní vztahy s Ruskem zatajil a aby před Kongresem, který si ho kvůli tomu předvolal, lhal.

Vyplývá to nejen z výpovědi samotného Cohena, kterou poskytl FBI, ale nově také z informací internetového deníku Buzzfeed, který se ve své zprávě o fyzických důkazech prezidentových činů odkazuje na dva zdroje obeznámené s vyšetřováním FBI Roberta Muellera.

„Cohen lže, aby si zkrátil pobyt ve vězení! Možná ukradl desítky tisíc dolarů. Sledujte jeho tchána,“ reagoval hned zrána Donald Trump.

Informace deníku se zatím nepodařilo ověřit z dalších zdrojů, ale americká média jí přičítají prioritní důležitost a referují o ní jako o hlavní události dne.

Pokud by se zpráva potvrdila, šlo by o 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější