Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Držet pozice a šířit nejistotu. Babiš s ČSSD režírují obrovské fiasko státu

Na způsobu vládnutí Andreje Babiše a sociálních demokratů se od roku 2018 moc nezměnilo. Foto: Gabriel Kuchta Deník N
Na způsobu vládnutí Andreje Babiše a sociálních demokratů se od roku 2018 moc nezměnilo. Foto: Gabriel Kuchta Deník N

Komentář Filipa Zajíčka: Český stát neměl nikdy moc dobrou pověst. Vinou premiéra Andreje Babiše ji bude mít ještě horší. Fakt, že tomuhle rozkladu asistuje sociálně demokratická strana, je ironií našich dějin.

„Největší bohatství, ať už rodiny, firmy, nebo státu, jsou lidi, i když se na to často zapomíná. Skutečný syn nenechá na holičkách své staré rodiče a maminka dohlédne na nemocnou dcerku, a stejně tak by se stát měl postarat o své lidi, kteří to potřebují. O malé děti. O zdravotně postižené, seniory, o matky samoživitelky,“ napsal Andrej Babiš v létě 2017 ve své knize O čem sním, když náhodou spím. Přesně tohle mají státy v době krize dělat. Jenže místo do snu se mnozí občané České republiky už skoro rok probouzejí do noční můry.

Mohla to být chvíle, kdy lidem žijícím v této zemi nabídne stát, který si platí ze svých daní, pomocnou ruku. Takovou, která bude brát ohledy na jejich rodinnou situaci, zajistí, že se podnikatelé nebudou potýkat s nepřehlednými formuláři a zaměstnanci rozhodovat mezi tím, zda půjdou i přes příznaky covidu-19 do práce, nebo příští měsíc nezaplatí nájem.

Příkladů chybných kroků současné vlády je bezpočet a mí kolegové se jejich popisu poctivě věnují. Všechny je spojuje fakt, že česká vláda pod vedením Andreje Babiše nejistotu a úzkost ve společnosti nesnižuje, ale svými chaotickými kroky stupňuje.

Výsledky známe. Počet mrtvých se rychle blíží dvěma desítkám tisíc, frustrace napříč Českou republikou roste, sociální izolace se podepisuje na všech, od seniorů až po ty nejmladší.

Nabízí se omluva, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Názor

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější