Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ocitli jsme se v Kocourkově, kterému vládnou bezradní diletanti, kritizuje majitel Lipna Babiše a spol.

Spolumajitel rekreačního střediska na Lipně Miloš Kratochvíl. Foto: archiv Miloše Kratochvíla
Spolumajitel rekreačního střediska na Lipně Miloš Kratochvíl. Foto: archiv Miloše Kratochvíla

Projektant Miloš Kratochvíl stál u počátků přeměny zapadlého Lipna nad Vltavou nedaleko rakouských hranic v jedno z největších rekreačních středisek v Česku, kam se dá jezdit jak v zimě, tak v létě. Teď počítá ztráty v desítkách milionů korun a v rozhovoru s Deníkem N si ohledně kroků vlády nebere servítky.

Blíží se konec zimní sezony, skiareály zůstávají zavřené. Jak současnou situaci vnímáte?

Postup vlády je šílený. Každý týden nám říkali, že budeme moci otevřít, a tak jsme investovali do příprav. Pak nám zase řekli, že otevřít nesmíme. Kompenzační program pro nás otevřeli až teď na konci sezony. Tím nás uvádí do šíleného stavu.

Snažím se ale na to dívat pozitivně. Jsme připraveni kdykoliv poskytnout klientům maximum služeb tak, aby byli ochráněni, a myslím, že jim to prospěje víc než všechna opatření pana Babiše.

Argument, proč nelze lyžařské areály otevřít, je ale pádný – epidemická situace se nelepší, v nemocnicích je stále šest tisíc lidí, denně přibývá zhruba osm tisíc nových případů nákazy a umírá kolem 120 lidí…

Nechci to stavět do roviny, že nám je zdraví lidí jedno. V našem skiareálu máme nachystaná bezpečnostní opatření, aby nedošlo ke zvýšení rizika přenosu nemoci. Problém je ale jinde.

Tahle vláda dostala největší mimořádnosti, které ústavní režim umožňuje, a přesto je na tom naše země nejhůř na světě. Babiš dostal všechny možnosti, byl v podstatě

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Rozhovory

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější