Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Je to jako s úrodou, některé roky jsou horší, říká Aneta Langerová k roku bez koncertů

Aneta Langerová. Foto: Herbert Slavík
Aneta Langerová. Foto: Herbert Slavík

Mohlo se zdát, že z popředí domácího hudebního dění zpěvačka Aneta Langerová na čas vypadla. Nezvykle dlouhou – šestiletou – odmlku mezi dvěma řadovými alby však vyplnila nejen koncertováním, ale i různými adaptacemi materiálu z alba Na Radosti. Na sklonku loňského roku vydala Langerová novinku Dvě slunce, která volně navazuje na její předchozí nahrávky. O ní, ale i o perspektivě hudebníků za stávajících omezení nebo o talentových soutěžích je i tento rozhovor.

Sledujete talentové soutěže?

Talentové soutěže nesleduju, jelikož nemám televizi. Tu a tam narazím na zprávu týkající se nějaké soutěže, ale jinak v tomto směru nemám moc přehled. Televizi jsem odnesla z domu už dávno. Nechtěla jsem být zahlcená informacemi, a tak si hledám to, co mě zajímá, pouze na internetu.

Nedávno žila celá republika novou řadou MasterChef Česko. Zdá se, že talentové soutěže zažívají comeback. S jakými pocity se ohlížíte vy za Česko hledá SuperStar, kde jste zvítězila?

Bylo mi šestnáct nebo sedmnáct let. Do té doby jsem nevěřila, že televize může mít tak velký zásah a může ovlivnit tolik lidí. Vešla jsem do soutěže jako obyčejná holka z malého města a najednou jsem několik měsíců žila před kamerami. Když jsem vyšla ven, stála jsem na balkonu a mávaly mi tisíce lidí. Nevěděla jsem, co se děje.

Měli jsme obrovskou pozornost médií a po mém dosavadním životě se slehla zem. Pamatuju si na jeden okamžik, který mi byl velmi nepříjemný. Dnes si uvědomuju, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hudba

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější