Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zopakujme si násobilku – kdo chce vládnout, musí si umět vyjednat podporu. I Babiš

Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Komentář Jana Moláčka: Andrej Babiš obvinil opozici, že odmítnutím prodloužit nouzový stav „hodila přes palubu“ občany Česka. Obdobná kritika opozice po včerejším jednání Sněmovny rezonuje ve veřejném prostoru. Přesně to byl také Babišův strategický cíl. Je to ale vláda a premiér, kdo mají povinnost získat pro své návrhy parlamentní podporu. Pokud ji Babiš pro klíčové návrhy najít neumí, má jedinou možnost – odstoupit.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Včerejšek přinesl dvě zprávy. Jednu špatnou a jednu ještě horší.

Vezměme to odzadu. Tou horší zprávou je zjištění, že se Andrej Babiš zjevně definitivně vzdal naděje, že by dokázal Česku pomoci proti katastrofě v podobě nových mutací koronaviru, která se na něj žene, a má už jen jedinou ambici – hodit vinu za průšvih, který zavinil, na někoho jiného.

Velmi špatnou zprávou je ale i to

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější