Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

Jste zbabělci. Lidi omezujete, ale před agresivním sobcem bez roušky jste ze sněmovního sálu utekli

Poslanec Lubomír Volný. Foto: ČTK
Poslanec Lubomír Volný. Foto: ČTK

Glosa Jana Wirnitzera: Vyklizení jednacího sálu Poslanecké sněmovny, aby se mohl vypovídat rváč a samolibý sobec Lubomír Volný, překračuje několik úrovní neuvěřitelnosti najednou. Nedává to vůbec žádný smysl, pokud tedy nemělo jít o názornou ukázku rezignace na cokoliv.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Musíte se omezit. Pro dobro všech. Nosit roušky. Pracovat z domova, šlapat si s dětmi, co nemůžou do školy, po hlavách, sdílet počítač, když náhodou mají výuku, nepřejíždět hranice okresu, rušit živnost, umrznout po vyhození z bytu, jít se pást, když nemáte na jídlo, a platit pokuty, pokud se pasete po deváté večer.

Výjimkou je, pokud se jmenujete Volný nebo Bojko. V takovém případě, ač vás ještě předevčírem z práce vyvedli, protože jste neměli roušku, se totiž kriket hraje jinak.

To si stoupnete ve vytopené Sněmovně k řečnickému pultu – bez roušky, protože ty jsou pro plebs –, počkáte, až před vámi ostatní poslanci vyklidí historický sál zákonodárného sboru, a když klapnou dveře, máte ho pro sebe.

Tedy vlastně ještě ne. Nejdříve vám předseda Sněmovny

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější