Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ledecká se rozhodla pro lyže, ale jen do šampionátu. Peníze v tom roli nehrají, říká její manažer

Ester Ledecká se rozhodla, že do únorového MS v alpských disciplínách bude jezdit jen na lyžích. Foto: ČTK/AP
Ester Ledecká se rozhodla, že do únorového MS v alpských disciplínách bude jezdit jen na lyžích. Foto: ČTK/AP

Ester Ledecká nezopakuje loňský zlatý olympijský double na letošních mistrovstvích světa v lyžování a snowboardingu. Obě akce se totiž konají ve stejném termínu, navíc na jiných kontinentech. Sportovkyně se proto rozhodla jezdit do lyžařského šampionátu jen na lyžích. Českým fanouškům se ukáže v březnu ve Špindlerově Mlýně.

Když Ledecká začátkem roku oznámila, že mění plány a odhlašuje se ze snowboardového závodu v paralelním slalomu Světového poháru (SP) v rakouském Bad Gasteinu, byl z toho menší mediální poprask. „Konec obojživelnice?“, „Obří změny u Ledecké“, „Na prkno Ester nezbude čas“. Tak zněly některé novinové titulky. Česká televize, která kvůli startu Ledecké zařadila do vysílání paralelní slalom ve snowboardu, měla smůlu – závod se jel bez české olympijské vítězky.

Navíc se Ledecká odhlásila i z následných lyžařských závodů ve sjezdu a super-G (v této disciplíně se stala loni v Koreji senzačně olympijskou vítězkou) v rakouském St. Antonu. To vyvolalo další dohady, co se to se sportovkyní začátkem nového roku děje.

„Ester dělá poslední dobou problém přecházení ze snowboardu na lyže, tak jsme se dohodli, že do únorového mistrovství světa v alpském lyžování nebude jezdit na prkně. Nemá smysl přeskakovat tam a zpět, budou se střídat velké bloky lyžování a snowboardu,“ vysvětloval v Českém rozhlase Radiožurnálu situaci její trenér Tomáš Bank.

„Vynechání lyžařských závodů o druhém lednovém víkendu v St. Antonu bylo naše

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější