Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kdy chcete vakcínu? Olympionici mohou v dotazníku zvolit už únor, ale bez záruky. Priority jsou teď jinde, uznávají svazy

Lahvička s vakcínou Pfizer- BioNTech. Foto: Lisa Ferdinandová, Ministerstvo obrany USA, Wikimedia CC BY 2.0
Lahvička s vakcínou Pfizer- BioNTech. Foto: Lisa Ferdinandová, Ministerstvo obrany USA, Wikimedia CC BY 2.0

Sportovní organizace obesílají vrcholové sportovce s dotazníkem s preferovanými termíny očkování proti covidu-19. Olympionici si mají ve formuláři, který má Deník N k dispozici, vybrat, kdy by zhruba chtěli vakcínu dostat. Zvolit lze už první polovinu února. Podle Českého olympijského výboru jde jen o sondování zájmu a snahu sladit očkování s tréninkovými a závodními plány.

„Obracím se na vás s prosbou o vyplnění dotazníku týkajícího se vašeho zájmu o očkovaní proti covid-19,“ začíná e-mail, který v minulých dnech přišel elitním českým atletům, kteří by neměli chybět na letošních odložených olympijských hrách. „V jakém termínu byste očkování uvítali?“ píše se dále ve zprávě.

„V tuto chvíli vám nemůžeme garantovat, že vám očkování ve vámi žádaném termínu bude umožněno. V dotazníku můžete zvolit více termínů první dávky s tím, že druhá dávka se aplikuje po třech až pěti týdnech,“ končí instrukce pro sportovce.

Dotazník je jednoduchý: stačí zadat jméno, příjmení, e-mail, telefonní číslo a odškrtnout, zda má jedinec o očkování zájem, nebo ne. Na další stránce se poté objeví kolonky s termíny od

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější