Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Na co se dívat v lednu na streamovacích platformách Netflix, HBO a dalších

George Clooney a Caoilinn Springallová ve filmu Půlnoční nebe. Foto: Philippe Antonello, Netflix
George Clooney a Caoilinn Springallová ve filmu Půlnoční nebe. Foto: Philippe Antonello, Netflix

Redakce a spolupracovníci vybírají seriály a filmy, které nás v poslední době zaujaly.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Netflix

Půlnoční nebe

Viděli jste film Proxima? Na první pohled se tváří jako sci-fi nebo alespoň thriller z vesmírného výzkumu, ale ve skutečnosti jde o intimní drama matky, které po absolvování náročného kosmonautického výcviku dochází, že na Zemi na několik let zanechá svou malou dcerku. Půlnoční nebe alespoň v první polovině jako by patřilo do podobné kategorie – psychologické drama maskované do kamufláže žánrového filmu, v tomto případě katastrofického.

Augustine (George Clooney) je vědcem na polární stanici, kterou všichni ostatní opustili, aby se skryli v podzemních krytech před celoplanetární katastrofou. Ta není pojmenována, ale evidentně si lidé definitivně podřízli větev, na které všichni sedíme. Planeta je zamořena

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Seriály

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější