Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babiše zrazují fanoušci, od podzimu mu ubývají lajky. Co se děje s premiérovým Facebookem?

Foto: repro Deník N
Foto: repro Deník N

Analýza: S nástupem druhé vlny koronaviru se výrazně proměnilo chování profilů, které sledují Andreje Babiše (ANO) na Facebooku. Oproti dřívějšku premiérovy příspěvky mnohem méně lajkují, přibývá naopak komentářů, které bývají často kritické. U opozičních lídrů vypadají data jinak.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Sociální sítě a Facebook zejména jsou pro české politiky velmi důležité. V době informačního zahlcení a v čase, kdy se kvůli epidemické situaci omezily lidské kontakty, jde o jeden ze základních nástrojů politické komunikace. Týká se to pochopitelně i premiéra Babiše.

Jeho facebooková stránka bývala a je považována za jednu z nejlépe spravovaných na českém Facebooku. I jeho konkurenti mu musí přiznat, že jeho komunikace je velmi efektivní. V posledních měsících se ale Babišův Facebook mění – alespoň co do reakcí lidí, kteří premiérovu stránku sledují.

Dostupná data totiž ukazují, že v 

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

Finwe vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Analýza

Andrej Babiš

Sněmovní volby

Sociální sítě

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější