Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Navalného gambit. Teď musí udržet pozornost obecenstva

Alexej Navalnyj vyzval své příznivce, aby vyšli do ulic. Potřebuje, aby jich byly přinejmenším statisíce. Foto: Jevgenij Feldman, Novaja Gazeta, Wikimedia
Alexej Navalnyj vyzval své příznivce, aby vyšli do ulic. Potřebuje, aby jich byly přinejmenším statisíce. Foto: Jevgenij Feldman, Novaja Gazeta, Wikimedia

Příštích 30 dní stráví ruský opoziční předák Alexej Navalnyj ve vězeňské cele. Dnes o tom rozhodl soud, který se velmi netradičně konal přímo na policejní stanici, kam Navalného včera odvezli rovnou z letiště po příletu z Německa. Potřeboval by teď miliony protestujících v ulicích. Rusové ale zůstávají na divanech.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

První část inaugurace Navalného. Zadržení v Šeremetěvu“. V ruském titulku hlavního článku na serveru americké rozhlasové stanice Svoboda je obsaženo přesně to, co vedlo ruského opozičního lídra k návratu do vlasti, přestože se zatčením musel počítat.

Stálo mu to za to. Pokud chce být prezidentem Ruské federace, musí v ní žít. Ať už stráví několik následujících let v cele, v domácím vězení, na svobodě, nebo na cestách po zemi a burcováním svých stoupenců.

„Vrací se nám prezident,“ objevilo se včera několikrát

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Alexej Navalnyj

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější