Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Policie se chce proškolit v hackingu. Vyšetřování kyberzločinů nyní trvá moc dlouho, říká odborník

Ilustrační foto: Adobe Stock
Ilustrační foto: Adobe Stock

Vybraná skupina policistů projde školením, které má policii pomoci lépe čelit narůstající kyberkriminalitě. Zakázku za více než pět milionů korun získala společnost, která se dosud soustředila na školení projektových manažerů.

V průběhu následujícího půl roku má projít 154 policistů speciálním školením v etickém hackování s mottem „Chceš-li se ubránit hackerům, musíš se stát jedním z nich“. Mají se tedy naučit způsobům, které se používají k prolamování bezpečnostních systémů internetového světa a počítačů.

„Ministerstvo vnitra připravilo školení v oblasti hackingu jako reakci na stále narůstající počty útoků na komunikační sítě a rozvíjející se kyberkriminalitu,“ zdůvodnil zadání zakázky vedoucí tiskového oddělení Policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Na proškolení policistů v těchto dovednostech si ministerstvo vnitra vybralo nováčka v této oblasti, společnost

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

Kamil Kopecký vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější