Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Udělali jsme obrovský kus práce, nenechat si vystavit účet od voličů by byla zbabělost, říká Havlíček ke kandidatuře za ANO

Vicepremiér Karel Havlíček a předseda vlády Andrej Babiš. Foto: Facebook
Vicepremiér Karel Havlíček a předseda vlády Andrej Babiš. Foto: Facebook

Vicepremiér a šéf dvou ministerstev Karel Havlíček by se mohl stát jednou z hlavních volebních tváří hnutí ANO v podzimním sněmovním klání. S hnutím Andreje Babiše jedná o své kandidatuře. „Jako vicepremiér a ministr nesu jednoznačnou spoluodpovědnost za všechny vládní kroky,“ vysvětlil Deníku N. Je to stejný model, který Babišovo hnutí praktikovalo už v minulosti.

Se startem kampaně k říjnovým sněmovním volbám začínají zbrojit i jednotlivé strany a hnutí. Na předních místech kandidátek hnutí ANO se mohou již tradičně objevit nestraníci, kteří mají k Andreji Babišovi blízko. Svou možnou kandidaturu v pondělí v České televizi zmínil vicepremiér a dvojministr Karel Havlíček.

„Pokud se definitivně dohodneme s hnutím ANO, tak je to velmi pravděpodobné,“ odpověděl Havlíček na dotaz, zda se bude ucházet o podporu lidí v dresu ANO. Navázal by tak například na exministra dopravy Dana Ťoka, který jako bezpartijní vedl kandidátku hnutí v Karlovarském kraji v minulých sněmovních volbách. Ťok je už nyní z politiky pryč.

Sám Havlíček Deníku N ke své možné kandidatuře řekl, že o ní aktuálně s hnutím ANO jedná. „Jako vicepremiér a ministr nesu jednoznačnou spoluodpovědnost za všechny vládní kroky. Udělali jsme obrovský kus práce, určitě i 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovní volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější