Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Tváří kampaně pro očkování zatím nejsem. Na vakcínu jdu ale už 7. ledna, říká Bohdalová

Herečka Jiřina Bohdalová. Foto: ČTK
Herečka Jiřina Bohdalová. Foto: ČTK

Reklamní agentury chystají informační kampaň, která má zvýšit zájem veřejnosti o očkování proti covidu-19. Jednou z jejích hlavních tváří má být podle serverů Blesk.cz a Super.cz Jiřina Bohdalová. Z odpovědí, které herečka poskytla Deníku N e-mailem, ale vyplývá, že konkrétní dohoda zatím uzavřena nebyla. Sama Bohdalová se nechá očkovat už v prvním lednovém týdnu v pražském IKEM. „Je to velká šance vrátit se do normálního života,“ říká.

Proč jste se rozhodla stát tváří kampaně na podporu očkování?

Zatím mě ještě nikdo s konkrétním projektem kampaně neoslovil. Pouze jsem souhlasila s tím, že jsem ochotná veřejně podpořit myšlenku očkování proti koronaviru. Už dávno jsem překročila věk, který se nazývá rizikový, od poloviny března minulého roku sedím doma a nechtěla bych zbytek svého života strávit mezi čtyřmi stěnami.

Mám spoustu přátel mezi lékaři a samozřejmě jsem se na všechno pečlivě přeptala. Není se čeho bát, naopak vakcína je naše šance začít žít jako dřív. Včera byl u mě na návštěvě pan profesor Petr Neužil (primář Kardiologického oddělení pražské Nemocnice Na Homolce, pozn. red.), který byl jedním z prvních očkovaných.

A tak jdu 7. ledna na první dávku vakcíny. Doufám, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Rozhovory

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější